Koninklijke fanfare dommelgalm neerpelt

Muzikanten Dommelgalm beleven kippenvelmoment te Brussel

Een reactie plaatsen

Wat is er mooier voor een muzikant dan spelen voor een meer dan duizendkoppig publiek, een staande ovatie ontvangen, een bisnummer moeten spelen en meer gefotografeerd te worden dan het Brussels stadhuis.

Het overkwam de Muzikanten van Koninklijke Fanfare Dommelgalm Neerpelt die samen met de haar huistenor Kris Struyven en dirigent Marc Vanhengel op zaterdag 13 september naar de Grote markt van Brussel trokken ter gelegenheid van de Internationale Taptoe. Dommelgalm werd voor de derde maal uitgenodigd door het muziekverbond van België om te concerteren op het hoofdpodium.

Zaterdagvoormiddag vertrok KF Dommelgalm per bus naar Brussel eens daar aangekomen bezocht een deel van de groep het instrumenten museum waar ze buiten de permanente  ook kennis konden maken met de  tijdelijke tentoonstelling over Adolf Sax. Het andere deel van de groep verkende de omgeving van de Grote Markt en genoot van de nazomer zon. Om 17u00 namen de Dommelgalm muzikanten hun plaats op het hoofdpodium in. Met een toegankelijke repertoire van Italiaanse klassiekers, instrumentale werken en populaire medleys brachten Dommelgalm, Kris Struyven en Gilles Deblier de toeristenstroom op de Grote Markt even tot stilstand. De jonge Gilles Deblier, slagwerker bij Dommelgalm, kreeg het publiek op zijn hand met een indrukwekkende solo op Xylofoon in het gekende nummer Souvenir de Cirque Renz. De fanfare speelde de klassiekers van Abba in een medley, Spanischer Zigeunertanz maar ook typische fanfare werken en begeleide Kris Struyven. Het alom gekende Funiculi-Funicula als afsluiter was een schot in de roos en lokte een staande ovatie uit die beantwoord werd met een bisnummer.

Na het podium te hebben verlaten en de inwendige mens te hebben versterkt konden de muzikanten en sympathisanten nog genieten van de Internationale Taptoe. Waarna omstreeks 22u30 de terugreis werd aangevat en iedereen kon terugkijken op een geslaagde dag in Brussel, 13 september 2014 weer een hoogtepunt in meer dan 150 jaar Dommelgalm geschiedenis.

De eerste foto’s (gemaakt door Lindsey Beckers) zijn reeds te bezichtigen op: https://www.flickr.com/photos/126966770@N07/sets/

Proficiat aan alle muzikanten, jullie hebben Neerpelt en onze vereniging waardig vertegenwoordigd op de muzikale hoogdag te Brussel

Marc Haneveer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.